сряда, 12 май 2010 г.

На крива ракета... или кой спъва Чичо Цеко!

Като чета из нета всякакви статии, свързани с проблемите на Витоша и често попадам на мнения на граждани, че всеки, който е против проекта на „Витоша ски" АД има финансов интерес от това. Още по смайващо, поне за мен, е обвинението, че тези хора са конкуренти на Цековото дружество, които искат да заемат тяхното място. За съжаление на много граждани тези обвинения и съмнения са напълно безпочвени. По-долу съм се опитал систематизирано да ви обясня, кои се „предполагаемите" конкуренти на „Витоша ски" и как такива просто няма:

1. Единственият реален контурен на Витоша като ски дестинация за софиянци е Боровец, но пък там предпочитат англета, руснаци и тн международни туристи, а не българите да им "орат" пистите. Просто от тях имат реален приход, а ние сме им разход. Освен това компирите се славят като особено нерафинирани личности и не са способни да организират най-интелигентната част от населението на София, която да "плюе" Цеко по форуми, така че надали те му пречат. Други конкуренти просто няма – Банско е собственост пак на същите хора, а Пампорово е далеч и става само за ски ваканция, така че който кара ски ме разбира, но повечето хора, които пиша по форумите са се качвали най-много веднъж на Алеко, а за ски какво да говорим...

2. Никой в България няма реални намерения за инвестиции в ски съоръжения. Да, на много места има интереси от изграждането на съмнителни ски курорти, но при тях има съучастие на местните власти и спекула с недвижими имоти – схемата е простата: земята се апортира в смесено дружество на нищожна цена, а след поставянето на лифта, се строят чудовищни апартамент-хотели и се продават, парите се изнасят в някой данъчен рай, а туризма отива на кино. Поради именно тази схема, след като англетата спряха да си пазаруват апартаменти в България и тези проекти за ски курорти са в пълен застой. Да не се повтарям, ама който разбира от ски, като им види проектите на тези курорти и се хваща за главата – писти на под 1500 метра, лифтове на най-неподходящото място и тн. Поради това и никой реално не е конкурент на Цеко за строителството на ски лифтове на Витоша, пък и те са негови, как някой ще му ги бутне. При Минем има и лична амбиция, освен печалбарството. Реално той така иска да си пере парите, а другите си измислят други по сигурни и не толкова скъпи проекти. Освен това, Цеко има банка, в която много хора си влагат парите, а изкушението да ги пропилееш е голямо. Поради това има законови ограничения да се дават пари на свързани лица. За това на един банкер му трябва някакъв голям проект, много скъп и на хартия несвързан с него, на който той да отпусне набрания от вложителите капитал, съвсем същото е и с Цветелина Бориславова, СИБанк и Пампорово. Не вярвате? Четете – Кой и защо даде заем на "Витоша ски" АД, за да съсипе Витоша? Те така се източват банки.

3. На Витоша е само Цеко, кой му е конкуретн? Няма такъв, това е неоспорим факт. Ако имаше нечии други интереси, то те щяха да се намесат в приватизацията на Симеонвоския и Бай Кръстьо (и Княжевския, но за него проектите са по-далечни). Да, ама не, явиха се на трга две фирми на Минев. То и самият конкурс за приатизацията беше обявен чак когато Цеко си консолидира лифтовете на Алеко и той сам поиска общината да му продаде, каквото е нейно.
На Витоша някакви мижави ски училища имат 3-4 влекчета, но то това какво да го коментираме като конкуренция. Повечето хора дори не знаят къде е това Ветровала или Офелиите. Така че, на Витоша няма никой друг освен Цеко и никой реално не му иска трона.

4. Лошите еколози. Ако трябва да съм честен, аз не познавам нито един еколог. Имах един колега, който уж отговаряше за нещо подобно във фирмата, ама той си беше голяма скатавка и просто имаше някакво образование и стаж в държавната администрация. Така че, аз нито познавам такива хора, нито знам какви са. Може да са всякакви, но аз не ги знам. Пък и нека бъдем честни, като гледаме скъпите информационни и Пи-Ар акции и стратегии, ползвани от „Витоша ски", струва ми се несериозно да се счита, че с писане в нета, може нещо да им се накриви фурката на БФСки и Бай Цеко. То даже и мен ме обвиняват, че съм част от калната кампания срещу тази клика. Да ви кажа, на мен никой не ми плаща за това, че си губя времето. Правя го със страст, защото имам силна и смислена теза и искам да я защита. Действам сам, не знам как са еколозите, но с техните силици, надали могат много. Имало някакви лоши хора, които изнудвали милите инвеститори. Ми кои са тези хора? Как може някакви зложелатели да изнудват някоя редовна фирма? Звучи супер абсурдно. Ако са редовни тези корпорации, какво има да ги изнудват и да се чувстват заплашени? Ако спазваха законите и процедурите, надали съдът щеше да приеме техните тези. От това, което гледам по телевизията, тези хора - еколозите, не ми се видят като такива, които имат пари да извадят да подкупят съда. По-скоро банкерите са тези, които имат и финансови и лобистки лостове, да влияят задкулисно. Например, не мога да си обясня, как така три дела за изваждане на зони от Натура във ВАС бяха гледани от един и същи съдя и той отсъди еднакво в полза на инвеститорите. Иначе Константин Пенчев много се репчи как бил честен и необвързан. Припомнете си, че същата жалка личност беше издигната от прогнилата клика на НДСВ, а той им беше председател на парламентарната група – страхотен професионалист, пък и независим. Та така работи съда, а за близостта на НДСВ с Цеко Минев съм писал.

5. Писането в Интернет съсипва Витоша. Ето на, аз им преча... Ех да можех, щях банкет да направя. А дано, дано, ама надали.

6. Световния Ционистичен заговор. Как ви звучи това „Бранище"? Това е само едни зловреден евреин, който иска те в пустинята да правят писти на планината Хеброн. Абе алооооо, да не сме в нацистка Германия? Кой са тези подмолни зловредни същества? Нали са толкова ербап „Витоша ски", еми да ни ги покажат, да знаем. Но винаги, когато самото общество е против някоя клика, тя почва да тръби, че има комплот срещу нея. То Цеко явно гледа от Яне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар