сряда, 14 юли 2010 г.

Нов лифт на "Юлен" над Банско скара екоминистерството с природозащитниците

Под заглавие "Нов лифт на "Юлен" над Банско скара екоминистерството с природозащитниците" в. "Дневник" публикува една много интересна информация.

Единственият кратък коментар, който мога да направя е – гледайте и вижте какво ще стане и на други места. Ясно е, че „Юлен" и братята им от „Витоша ски" имат „подходящо лоби" в еко министерството и че могат да прокарат от там каквото си искат с най-безумни и неубедителни аргументи.

Колкото до нуждата или липсата на ОВОС мисля, че нещата са съвсем ясни: подобна оценка трябва да държи сметка за капацитета на едно съоръжение и съответно за броя туристи, които ще навлизат на една територия чрез него. Останалото е абсурдно.

Относно самия подменен лифт – това трябваше да е първата работа при планирането на новата ски зона. Обаче фактът, че не се направи в началото на мен още тогава ми потвърди, че целият проект има други цели и че ще се разгръща във времето. Тоест, новата ски зона е за „висок", а не за масов спорт (подходната кабинка, писта „Томба" и прилежащите лифтове). Старата писта „Балканиада", новите, които последваха и ще следват, посока резерата "Юлен", новата кабинка, която ще се строи и тн, това всичкото е предназначено за обслужване на новия огромен курорт.

Относно замерването на площите, за което съм писал и преди, ясно е, че това може да стане само с гугъл за пет мин, но е ясно и че никой не иска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар