вторник, 13 юли 2010 г.

Евела курорта

Интересна статия прочетох днес. Тя е прекрасно допълнение към предишния ми пост и мисля, че кристално илюстрира отношението на БФСки към отговорностите, които тя има към България и нейния спорт.

Официозът на федерацията – сайтът им, който не е точно техен, ни информира, че на 16 юни 2010 г. състезателите от "А", "В" и "С" националните отбори по ски алпийски дисциплини заминават на подготовка в словенския курорт Марибор.

Не стига това, ами в Марибор се наема постоянна жилищна база. Причината е формулирана така: "улесняване на тренировъчния и състезателния процес, финансово облекчение и поддържане на позитивна нагласа у състезателите". Убийствено. Позитивна нагласа, то направо фен шуй стана тази работа.

Всички знаем, че в Словения няма сняг по това време и не ми е ясно защо трябва чак там да се провеждат тренировките „за подобряване на физическата подготовка". Свършиха ли се фитнесите у нас, че чак там трябва да се ходи? А да, сетих се, те треньорите са словенци. Значи добре, че не са франсета, щото тогава Вал д'Изер не ни мърдаше, пък там трябва да е и по скъпо. Ние Белмекен явно за нищо си го нямаме. Ма то си е така, този рекорден за федерацията бюджет от малко под три милиона лева трябва все за нещо да бъде похарчен, нали така?

Ще потренират в Словения една седмица, пък чак след това ще ги пратим на глетчер, малко да се по пързалят. А като си дойдат у нас ще почиват, то тука условия за друго явно няма. Нищо че цял лифт има опънат в Пирин - Лифтът Църна Могила (официално име лифт "Ледника - Банско", част от база "Академика"), чиято цел е била да се ползват големите преспите май-юни зад Църна могила, на склона на Бански суходол, които понякога са над 300 м дълги. Там са се провеждали тренировките и на националния отбора по ски през 80те.

Нищо, важното е, че националите имат "организирана динамична програма", пък тя федерацията най-добре си зане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар