понеделник, 16 януари 2012 г.

ШЕСТВИЕ „ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ“ da viknem za gorata

ШЕСТВИЕ „ГОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ - ДА ВИКНЕМ ВМЕСТО ТЯХ"
http://forthenature.org/actions/288
18 януари 2012 - СРЯДА!!!

18:30-20:00 - след работа

Маршрут: от Попа по Граф Игнатиев до пл.Славейков. От там по ул.Г.С.Раковски (Министерство на икономиката и лобизма) до бул.Цар Освободител и по жълтите павета до пл.Народно Събрание, където шествието завършва с митинг.


В момента се гласуват промени в Закона за горите, които могат да подарят това най-ценно наше богатство на мафията. Горите не могат да говорят. Само ние можем да ги защитим, като вдигнем шум вместо тях! Има разумно предложение за промяна на Закона, но депутатите трябва да го чуят. Има как да караме ски и сноуборд в планините без да се приема Поправката "Витоша ски". 

Носете със себе си всичко, което може да вдига шум (свирки, музикални инструменти, тенджери, лъжици...). В плакатите искаме да наблягаме на това, че горите са на всички, не на олигарсите. НОСЕТЕ И СКИ или ЩЕКИ!!! ДА ПОКАЖЕМ, че СКИОРИТЕ СМЕ ПРОТИВ!!!

Ако Парламентът гласува промените в Закона за горите внесени от Министерски съвет на 28.12.2011 (по поръчка на "Витоша ски") ще получим:

1. Монопол в зимните курорти на свързани офшорни фирми и по-високи цени за ски карти (предоставят им се ВЕЩ(Ч)НИ ПРАВА БЕЗ ТЪРГ)
2. Унищожаване на център Алеко за сметка на новия план на "Витоша ски" (вижте къде свършва Симеоновския лифт и всичко ще бъде под Лалетоhttp://www.obichamvitosha.com/ )
3. Изсичане на голо на хиляди декари гори (на Витоша, Рила, Родопите, Западен Балкан, дори и там където няма сняг)
4. Застрояване на продадените на безценица гори в периода 2003-2011 (вече без Общ устройствен план)
5. По-дълъг ловен сезон (с една проста Заповед на Министъра за земеделието)

Ако Парламентът гласува алтернативното предложение ще постигнем:

1. Горите на България да се ползват от всички (С КОНКУРС), независимо дали имат офшорни фирми или не. 
2. Да караме ски и сноуборд по съществуващите писти (с поддържани и ремонтирани съоръжения на Витоша), а ако се строят нови да не е за сметка на изсечени гори. 
3. Да се премахне монопола в ски-курортите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар