неделя, 17 юли 2011 г.

Шествие за Пирин - 21 юли!

Шествие за Пирин - 21 юли!

21ви юли, ден на политическите чадъри
Винаги си искал да знаеш как функционира един политически чадър?
Чудиш се как се отваря, затваря и шества необезпокояван из държавата ни?

Ела да разберем заедно!

В шествието, с което ще опънем нашите чадъри, за да докажем, че нашите – на гражданите, които искат демократичност, са повече и по-шарени от чадъра, отварян така чевръсто над „Юлен" АД!

Ела с чадъра си, ако смяташ, че има нещо нередно в това „Юлен" – офшорка, престъпваща българските закони вече повече от 10 години – да дарява бензин на полицията в Благоевград!

Ела, ако смяташ, че не е редно един наемател, самонастанил се в чужда собственост, да бъде поощряван за това с промяна в закона, вместо наказан!

Ела с цветен чадър, ако смяташ, че изявленията на премиера, че едно дружество от офшорки, изнасящи капитала от страната ни и нарушаващо нагло българското законодателство като собственика на ски-зона Банско, „работи за БВП и българските пенсионери"(интервю на Премиера във в-к „24 часа").

Ела, ако смяташ, че искаш бизнесът, с който България трябва да се идентифицира, да е законен и уважаващ законите, природата и традиционната ни култура.

Според г-н Борисов, колкото и да е незаконен бизнесът, ако носи някому доходи, страната печелела. Ако е така – от утре можем да настояваме за легализиране на проституцията, нарко-трафика и бизнеса с оръжия. Носят доходи – да. Въпросът все пак, г-н Борисов, понякога е КАК.

Ела, ако смяташ, че реверансът, който Българската държава в лицето на 4 правителства прави към „Юлен" е нерегламентирана държавна помощ и лице на беззаконията на олигархията, която не държи на демокрацията и не разбира смисъла й.

ЕЛА С ЧАДЪРА СИ! ДАЙ НА ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ПО ЕДИН, ВЗЕМИ СМИСЛЕНИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ И РОЛЕРИТЕ, ЗА ДА ОПЪНЕМ НАШИЯ ЧАДЪР НАД ЗАКОННОСТТА И НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПИРИН!

Маршрут: НДК - бул. Витоша - ул. Съборна - бул. Цар Освободител - ул. Московска – площад Александър Невски

Час на тръгване: 21 юли, 18 ч. от пилоните на НДК

Фейсбук адрес на събитието

Шествие ще бъде организирано и във Варна на същата дата. Подробности за мястото и началния час ще дадем тук в най-скоро време.

Ако искаш да организираш шествие или протест и в своя град, моля използвай тази бланка, за да подадеш уведомление до своята община: http://forthenature.org/documents/755

За повече информация и развитие на казуса следете сайта на Коалиция "За да остане природа в България".

Експертен правен анализ на казуса Пирин към настоящия момент: http://forthenature.org/upload/documents/2011/07/Zakonna_li_e_ski-zona_Bansko.pdf

Декларация срещу свалянето от ефир на предаване, което си позволи да коментира скандалния случай със ски-зона Банско: http://forthenature.org/news/2051

Петиция срещу опитите незаконно изсечените гори в Пирин да бъдат узаконени: http://forthenature.org/petitions/16

Няма коментари:

Публикуване на коментар